Laatste Nieuws

UITNODIGING 
 
 
 
"Ons bereikte het droevige bericht van het heengaan van onze zeer gewaardeerde collega-muzikant Kees Waal. Decennia lang hebben wij mogen genieten van zijn fenomenale pianospel. Op vele jazzbands heeft hij zijn stempel gezet met zijn specifieke harmonieopvattingen en zijn prachtige solo’s. Wij zullen zijn spel ten zeerste missen en zijn persoonlijke aanwezigheid in het bijzonder. Kees speelde o.a. in de Beale Street Seven, het eerste echte dixieland orkest van de Zaanstreek, de Dixie Disciples met zijn specifieke vertolkingen van Bix Beiderbecke en Red Nichols, de Dixie Papa’s als vertolker van de Condon-opvattingen, de Fred Racké’s Radio West All Stars met hoog gearrangeerde dixielandmuziek, de Willie Ashman Jazzband, waar hij o.a. arrangementen voor maakte, de Continental Six met zijn verre Buitenland reizen met allround-jazz, de Original Hotlips met specifieke Amsterdamse jazzmuziek, de volledig Zaanse Sunshine Jazzband en tenslotte de Hot Jazz Company met de vertolking van de twintiger jaren ‘Hot Jazz’

De Zaanse Jazzclub zal ter ere van Kees Waal een herdenkingsavond organiseren met vrolijke muziek in de geest van Kees zijn spel.Deze bijeenkomst wordt gehouden op Donderdag 10 maart a.s. op de gebruikelijke veertiendaagse JAM-avond in Café De Kapiteinshut, Klauwershoek 1-5 te Zaandam.

Graag nodigen wij alle muzikanten uit die het genoegen hebben beleefd om met Kees te spelen,alsmede iedereen die van zijn spel heeft genoten en/of met hem heeft gelachen om zijn prachtige verhalen.

We beginnen om 20.30 uur "  


Zondag 26 November 2017.

De boekpresentatie van Robert Vethaak in De Kapiteinshut in Zaandam. Dit ter gelegenheid van zijn 40 jarig jubileum als musicus. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de Burgemeester van Zaanstad. Waarna Robert door de Burgemeester met een Koninklijke onderscheiding beloond werd. 
          
                                                                                foto's Cor Dekker
________________________________________________________________________

IN MEMORIAM


Maandag 23 juli 2018 is na een betrekkelijk kort ziekbed onze muziekvriend en scretaris Gé Beunder op 88-jarige leeftijd overleden. 
Op 27 April, tijdens Royal Jazz, trad hij nog op met z’n eigen Westside Jazzband in het Zaantheater.
Maandag 30 April werd Gé getroffen door een herseninfarct met als gevolg bijna volledige uitval van functies aan de linker zijde van zijn lichaam, waardoor hij volledig afhankelijk werd van verpleeghulp. Geestelijk was Gé tot het einde bijzonder scherp; zijn grote belangstelling voor Oude Stijl Jazz bleef onverminderd groot. Het spelen op zijn gitaar en banjo was zijn lust in zijn leven, hiervoor moest alles wijken. Hij had er grote moeite mee dat hij dat niet meer zou kunnen doen…


Gé was vanaf 1984 tot op heden fanatiek bestuurslid van de Zaanse Jazzclub. Altijd was hij als muzikant aanwezig tijdens jamsessies op de dinsdagavonden en later op de donderdagavond.
Tevens maakte hij deel uit van de Royal-Jazz Commissie van  ‘de Speeldoos’ en later het Zaantheater, ook daar liet hij nooit verstek gaan.

Zowel voor de Jazzclub , Royal Jazz als voor het toenmalige Zaanse Jazzfestival was hij de constante, betrouwbare factor in de organisatie.

Het liefst functioneerde hij echter een beetje op de achtergrond, behalve als het om het zelf-spelen ging, dan stond hij vooraan ‘de troepen’.

       
                                                 

                                                                                                  We zullen je missen....
 
11696 bezoekers (22739 hits) sinds 4-2-2016
Powered by webXpress