Laatste Nieuws

UITNODIGING 
 
 
 
"Ons bereikte het droevige bericht van het heengaan van onze zeer gewaardeerde collega-muzikant Kees Waal. Decennia lang hebben wij mogen genieten van zijn fenomenale pianospel. Op vele jazzbands heeft hij zijn stempel gezet met zijn specifieke harmonieopvattingen en zijn prachtige solo’s. Wij zullen zijn spel ten zeerste missen en zijn persoonlijke aanwezigheid in het bijzonder. Kees speelde o.a. in de Beale Street Seven, het eerste echte dixieland orkest van de Zaanstreek, de Dixie Disciples met zijn specifieke vertolkingen van Bix Beiderbecke en Red Nichols, de Dixie Papa’s als vertolker van de Condon-opvattingen, de Fred Racké’s Radio West All Stars met hoog gearrangeerde dixielandmuziek, de Willie Ashman Jazzband, waar hij o.a. arrangementen voor maakte, de Continental Six met zijn verre Buitenland reizen met allround-jazz, de Original Hotlips met specifieke Amsterdamse jazzmuziek, de volledig Zaanse Sunshine Jazzband en tenslotte de Hot Jazz Company met de vertolking van de twintiger jaren ‘Hot Jazz’

De Zaanse Jazzclub zal ter ere van Kees Waal een herdenkingsavond organiseren met vrolijke muziek in de geest van Kees zijn spel.Deze bijeenkomst wordt gehouden op Donderdag 10 maart a.s. op de gebruikelijke veertiendaagse JAM-avond in Café De Kapiteinshut, Klauwershoek 1-5 te Zaandam.

Graag nodigen wij alle muzikanten uit die het genoegen hebben beleefd om met Kees te spelen,alsmede iedereen die van zijn spel heeft genoten en/of met hem heeft gelachen om zijn prachtige verhalen.

We beginnen om 20.30 uur "  


Zondag 26 November 2017.

De boekpresentatie van Robert Vethaak in De Kapiteinshut in Zaandam. Dit ter gelegenheid van zijn 40 jarig jubileum als musicus. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de Burgemeester van Zaanstad. Waarna Robert door de Burgemeester met een Koninklijke onderscheiding beloond werd. 
          
                                                                                foto's Cor Dekker 
10607 bezoekers (20667 hits) sinds 4-2-2016
Powered by webXpress