Nieuws

In de maanden september tot en met juni brengt de club een digitale nieuwsbrief uit. Hierin informeren wij onze vrienden over komende evenementen. 

Meld je
HIER aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Je kunt op elk moment je lidmaatschap stopzetten.

En volg (en like) ons op FACEBOOK.
- Christmas with CloZup XL, zondag 16 December 2018 -

CloZup bestaat uit zangeres Heidy Crooymans, (contra) bassist Onno de Jong en gitarist Rene Nijenhuis. Jazz, pop, latin, easy, swing, you name it, they'll play it! Voor vanmiddag heeft CloZup een aantal prachtige minder bekende Christmas jazz songs op het menu gezet. Samen met stukken uit het all seasons repertoire vormt dat een mooi boeketje. Vanmiddag speelt CloZup met twee grootse collega muzikanten t.w.: Jeroen de Rijk, (percussie bij talloze bands waaronder nog niet zo lang geleden met de bekende IJslandse band Mezzoforte, kijk voor meer over Jeroen op zijn website) en Peter de Gelder op vibrafoon die al jarenlang op vele podia te zien is met vele jazz combo's en orkesten en de laatste tijd regelmatig meespeelt op de realbooksessies.

We zien je graag om 16.00 uur in de Kapiteinshut.Vlnr: Peter de Gelder (vibrafoon), Rene Nijenhuis (gitaar), Heidy Crooymans (zang) en Onno de Jong (bas). Jeroen de Rijk ontbreekt op de foto.


JULI 2018

- In Memoriam -


Maandag 23 juli 2018 is na een betrekkelijk kort ziekbed onze muziekvriend en secretaris Gé Beunder op 88-jarige leeftijd overleden. 

Op 27 April 2018, tijdens Royal Jazz, trad hij nog op met z’n eigen Westside Jazzband in het Zaantheater. 
Maandag 30 April werd Gé getroffen door een herseninfarct met als gevolg bijna volledige uitval van functies aan de linker zijde van zijn lichaam, waardoor hij volledig afhankelijk werd van verpleeghulp. Geestelijk was Gé tot het einde bijzonder scherp; zijn grote belangstelling voor Oude Stijl Jazz bleef onverminderd groot. Het spelen op zijn gitaar en banjo was zijn lust in zijn leven, hiervoor moest alles wijken. Hij had er grote moeite mee dat hij dat niet meer zou kunnen doen…


Gé was vanaf 1984 tot op heden fanatiek bestuurslid van de Zaanse Jazzclub. Altijd was hij als muzikant aanwezig tijdens jamsessies op de dinsdagavonden en later op de donderdagavond. Tevens maakte hij deel uit van de Royal-Jazz Commissie van  ‘de Speeldoos’ en later het Zaantheater, ook daar liet hij nooit verstek gaan. Zowel voor de Jazzclub , Royal Jazz als voor het toenmalige Zaanse Jazzfestival was hij de constante, betrouwbare factor in de organisatie. Het liefst functioneerde hij echter een beetje op de achtergrond, behalve als het om het zelf-spelen ging, dan stond hij vooraan ‘de troepen’.

       
                                                 

We zullen  missen ....13901 bezoekers (27448 hits) sinds 4-2-2016
Powered by webXpress